MindMosaic
Een praktijk voor counseling en therapie die u toegankelijke, indivuele en doeltreffende ondersteuning biedt. Uw bron voor inzicht, groei en welzijn! 
 

Mijn werkwijze / approach  

 


Mijn benadering van counseling en therapie is geworteld in een holistische visie, waarbij ik gebruik maak van verschillende therapeutische modaliteiten om het welzijn en de persoonlijke groei van mijn cliënten te ondersteunen. Mijn aanpak omvat elementen van Gestalt psychotherapie, Positieve Psychologie en Creatieve Therapie, wat resulteert in een uitgebalanceerde en op maat gemaakte benadering van begeleiding. Een essentieel aspect van mijn benadering is Interculturele therapie. Want elk individu vormt een unieke verzameling van culturele achtergronden, waarden, normen en ervaringen, die bij elkaar een uniek weefsel van identiteit vormen.
Holistische Benadering: Ik geloof in het behandelen van de gehele persoon, waarbij zowel de fysieke, emotionele, en mentale aspecten in aanmerking worden genomen. Dit betekent dat ik aandacht besteed aan de interactie tussen deze verschillende dimensies om een diepgaand begrip van mijn cliënten te krijgen.Gestalt Psychotherapie: Gestalt psychotherapie is gericht op het helpen van cliënten om zich bewust te worden van hun huidige ervaringen en zich te richten op het "hier en nu." Ik gebruik Gestalt-technieken om cliënten te helpen hun gedachten, gevoelens en gedrag beter te begrijpen en om hen te ondersteunen bij het aangaan van effectievere en gezondere interacties met hun omgeving.


Positieve Psychologie: Positieve Psychologie is gericht op het bevorderen van welzijn, optimisme en veerkracht. In mijn benadering integreer ik positieve psychologische principes om cliënten te helpen hun sterke punten en hulpbronnen te identificeren en te benutten. Samen werken we aan het cultiveren van positieve emoties en het nastreven van zinvolle doelen.Creatieve Therapie: Creatieve Therapie biedt een unieke manier om gevoelens en gedachten uit te drukken die soms moeilijk onder woorden te brengen zijn. Door middel van creatieve expressie kunnen cliënten zichzelf uiten en verborgen aspecten van zichzelf verkennen. Ik gebruik kunstzinnige activiteiten als een aanvulling op gesprekstherapie om een dieper begrip te bevorderen en helende processen te ondersteunen.Expertisegebied/ Problematiek: Aanpassingsproblematiek, Assertiviteit, Angst, Burn-out, Conflicten en Identiteit, Cultuur sensitief werken, Depressie, Faalangst, Familiedynamiek en Traditie, Hoog sensitiviteit, Levensfase problematiek, Negatieve zelfbeeld, Overgangsklachten, Perfectionisme, Relatieproblematiek, Rouw en verlies problematiek, Samengestelde gezinnen problematiek, Stress en spanningsklachten, Trauma, Werk gerelateerde problematiek.Behandelmethoden: Gestalt psychotherapie, Oplossingsgerichte therapie, Creatieve therapie, EMDR-basis, Coaching, Positieve psychologie, Interculturele therapie, Familieopstellingen (individueel en in groepsverband), Relatietherapie (individueel en in groepsverband), Mindfulness – ter ondersteuning van therapie, Psycho - educatie.

  • Bij onze kennismaking krijg je volop de gelegenheid om jouw verhaal te delen, om te delen wat je hier brengt, wat je drijft en waar je gedachten naar uitgaan. Voor velen is dit al een verademing op zich, want de eerste stap om hulp te vragen is het moeilijkste en dapperste tegelijkertijd.
  • Ik ben nieuwsgierig naar jouw achtergrond, je unieke levenservaring en je persoonlijke situatie. Samen gaan we op zoek naar de context, stellen duidelijke verwachtingen op voor wat je uit de therapie wilt halen, zodat we doelgericht aan jouw doelen kunnen werken.
  • Mijn aanpak is gebaseerd op goede en heldere communicatie, respect, openheid en eerlijkheid. Tijdens onze sessies is niets te vreemd of onbespreekbaar, je kan gewoon jezelf zijn, geen oordeel, geen twijfels. Het is cruciaal dat je je op je gemak voelt en dat jouw hulpvraag aansluit bij mijn expertise. Of je nu werkt aan het versterken van zelfvertrouwen, zelfontdekking of het terugvinden van innerlijke balans, we stellen een op maat gemaakt behandelplan op, gebaseerd op jouw doelen en behoeften. Mocht er onderweg iets onverwachts opduiken dat speciale aandacht vereist of een andere aanpak vergt, bespreken we dat samen en passen we ons behandelplan aan.
  • Ik hanteer een mix van diverse methoden, waarbij ik elementen uit Gestalt therapie, Positieve Psychologie en Creatieve Therapie combineer. We leggen de nadruk op het moment van "hier en nu", we denken aan oplossingen en nemen deel aan interessante creatieve oefeningen. Ik ben er voor jou!